2020-10-30 12:15:10• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Szatmárnémetiben is mérhető volt az éjszakai földrengés

Felszíni földrengések sorozatát mérték csütörtök este és péntekre virradóan az országos földfizikai intézet (INCDFP) munkatársai.

Csütörtök este háromszor is rengett a föld. Első két alkalommal Vaslui megyében érzékelték a földmozgást: az első 2,1-es, a második 2,9-es erősségű, felszíni földrengés volt, mindössze 6 kilométerrel a földfelszín alatt. A harmadik Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségben következett be, ez a Richter-skála szerint 3-as erősségű volt.


Nem sokkal később, éjfél után 39 perccel 8 kilométeres mélységben következett be egy újabb, 4,2-es erősségű földrengés. A Vaslui megyei földrengés a következő városok közelében történt: Iaşi-tól 43 km-re délre, Bákótól 46 km-re északkeletre, Chişinăutól 111 km-re nyugatra. Négy perccel később, 0:43-kor ugyanabban a térségben, mindössze 5 kilométeres mélységben újabb földrengés történt, de ez már csak 2,6-os erősségű volt – derül ki az Agepres hírügynökség tudósításából.


Szatmárnémetiben is mérhető volt a rengés

Az éjfél után 39 perccel, Szatmárnémetitől 360 kilométerre bekövetkezett földrengés városunkban is mérhető volt – számolt be a hírről a Mihai Eminescu Főgimnázium. A tanintézmény szeizmográfja ugyanis egyértelműen jelezte a földmozgást, melynek longitudinális hulláma 00:40:39-kor, transzverzális hulláma pedig 00:41:10-kor érte el a várost.


Október eleje óta 36 földrengés volt Romániában, a pénteki, 4,2-es erősségű volt a legerősebb közülük.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: